Лимони вагою 1 кг: фермер з Одещини вирощує екзотичні фрукти гігантських розмірів

Максим Діхтяренко — молодий фермер з Одеси, який вирощує лимони, апельсини, мандарини, кумкват, клементини та отримує щедрі врожаї, пише “Агро-Центр”.

Займатися екзотичними рослинами Максим почав відносно недавно — 10 років тому. Перші саджанці придбав ще у студентські роки, однак перша спроба була невдалою. Тому він освоїв агротехніку вирощування, дізнався всілякі тонкощі, які впливають на врожайність лимонів і у всеозброєнні зробив другу спробу. Саджанець прижився і почав зростати.

Пережив полон бойовиків: переселенець без руки і ноги виготовляє натуральні сири (фото, відео)

Коли колекція екзотичних рослин почала розширюватися хлопець задумався про спорудження теплиці. Оскільки тарифи на електроенергію, газ та опалення високі, Максим знайшов цікаве рішення: свою теплицю він заглибив на 1,5 м в землю. Тепло в ній зберігається як в термосі. А вирощує саджанці та проводить щеплення садівник в іншій теплиці.


Серед рослин фермер має улюбленців — лимон, особливо гібрид Пандероза, який дає плоди вагою до 1 кг кожен. Розмножує Пандероза, як і всі цитрусові, насінням та живцюванням. Однак, другий спосіб більш продуктивний і підходить навіть новачкам, особливих знань і навичок не треба.

В Нідерландах на плавучій фермі збираються виробляти молоко і йогурт

“В Україні прекрасно ростуть і плодоносять лимони Павловський, МейерЛунар. До речі, останній називають всесезонним, так як може давати по кілька врожаїв на рік”

— ділиться фермер.

Дозрівають лимони в середньому за 8-9 місяців. Звичайно, рослині потрібно давати відпочивати, інакше воно скінчиться і почне хворіти, знижувати врожайність.

Український фермер знайшов “джерело” чоловічої сили (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: