“Львівська чорна ікра”: фермер розводить осетрів, з яких отримує чорну ікру

Протягом трьох років фермер з Львівщини вирощує осетрів на чорну ікру.

Детальніше про це розповідає Агроцентр

Коментар: Господарство займає 172 гектари, із яких 136 га – водне дзеркало. Окрім осетрових, тут розводять судаків, окунів, коропів, білого амура та товстолобів. Витрати фермера – переважно на закупівлю малька та корм риби. Олег Габуда розповідає: на гектар водного дзеркала необхідно запустити 500 кг рибної малечі. Коштує вона по-різному. Так, короп, наприклад, обійдеться, в 25 тис. грн на гектар водного дзеркала. Додайте сюди ще 10 тис. грн на корм“, – повідомляє фермер зі Львівщини Олег Габуда.

Деталі: На Львівщині фермер вирощує осетрів на чорну ікру. Уже в 2020 році, за сприятливих умов вирощування риби, можна буде смакувати ікрою.

Господарство має замкнутий цикл виробництва. Риба зростає у природніх умовах. Тож користується попитом і в закладів торгівлі, й серед рестораторів. Отже, за успішного 2020 року прибуток може скласти до 30 тис. грн із одного гектара.


Читайте також: “Сімейний бізнес”: на Рівненщині сім’я розвиває власну агроферму

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: