Майже 90% озимих перебувають у задовільному стані

В Україні на тлі нинішніх погодних умов близько 88-90% озимих зернових культур перебувають у задовільному та доброму стані. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Про це УНН повідомив генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

Коментар: “Ситуація, можливо попередня, але на цей момент вона обнадійлива, тому що тільки в невеликій кількості регіонів, південних, не було достатнього сніжного покриву, але навіть в тих регіонах, зважаючи на всі ці перипетії, які були з осені та відбувалися взимку, стан озимих в задовільному та доброму стані на більшості посівних площ, а це близько 88-90%”, — розповів Павло Коваль.

Також експерт зауважив, що сніговий покрив по території України різний, від 10 до 40 сантиметрів.

Коментар: “Як він буде у зв’язку з цим теплом сходити, з якою швидкістю, чи будуть ще заморозки та на яких територіях, ще невідомо. Наразі схоже, що в північних та східних областях морозна температура залишиться до кінця лютого. Потрібно дочекатися як ми вийдемо з перезимівлі з озимими”, — сказав експерт.

Він нагадав, що з осені понад 50% озимих культур висівалися з порушеннями оптимальних строків, тому що не було достатньо зволоженості.

За словами Павла Коваля, що крижаної притертої кірки на полях озимих культур там, де навіть не було сніжного покриву, також на сьогодні не виявлено.

Джерело: сайт Куркуль

Читайте також: Вчені визначили обов’язкові для термообробки продукти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: