Метеорологи розповіли, чому в Україні цьогоріч тепла зима і чим це загрожує

Метеорологи Weather Underground і Weather Tiger LLC спостерігають незвично стійку ділянку низького тиску в Арктиці, що призвело до аномальної теплої зими в Україні, а також в Європі та США.

Детальніше про це розповідає Агроцентр. 

Деталі: Внаслідок утворення “бар’єра” холодне повітря циркулює на найпівнічнішій території, але не переміщається на південь.

Картинки по запросу "тепла зима"

Через “замкнені” в одному місці вітри температура повітря в США виявилася на три градуси вищою за середню норму.

Чим загрожує аномально тепла зима?

Аномально тепла зима спровокувала надмірне поширення хвороб та шкідників у посівах озимих культур. Такі умови сприяють збільшенню витрат на захист рослин, через що, зростає і собівартість вирощування культур.

Про це у своїй колонці на сайті «Економічна правда» пише Віталій Данкевич, доктор економічних наук Житомирського національного агроекологічного університету.

Унаслідок підвищення середньорічної температури, нерівномірного розподілу опадів та окремих негативних наслідків, дії інших аномальних погодних явищ, підвищується ризикованість ведення традиційного сільськогосподарського виробництва.

Картинки по запросу "тепла зима"

Основною проблемою для сільгоспвиробників є нині збереження посівів озимих культур.

Слід зазначити, що посухи в Україні стають дедалі частішими та інтенсивнішими. Безсніжна цьогорічна зима, відсутність талих вод ще більше додають ризиків.

Джерело: Супер Агроном

Читайте такожВчені розповіли, як сповільнити глобальне потепління

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: