Метеорологи застерігають, що озимі можуть постраждати внаслідок промерзання ґрунту: що робити

Погода створює прецеденти: суцільні ковзанки у грудні шкодять не тільки людям, але й мають безпосереднє відношення на врожайність озимих культур. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Яким чином це відбувається і чи шкодить сьогоднішня погода посівам на полях, розповіла начальниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

За словами метеоролога, така погода є абсолютно нормальною для грудня, а в групі ризику з вимерзання зараз знаходяться близько 8-10% усіх посівів озимих культур.

Коментар: Морози (без снігу) шкоди озимим культурам не можуть завдати. Поки що озимим нічого не загрожує, принаймні, ми цього не передбачаємо. Але потрібно перевірити на промерзання верхній шар ґрунту. Льодова кірка шкідлива після 30 днів залягання. Але в нашому випадку, довго це явище не триватиме“, – зазначила Адаменко.

Як пояснила фахівчиня, в цілому хвилюватися за врожай не варто і найближчими днями в Україні очікується  збільшення середньодобової температури. Вдень буде невеличкий плюс, вночі невеличкий мінус. У південних областях буде 5-9°С тепла.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Який найекологічніший вид транспорту та чому він тяжко приживається у місті

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: