Молода пара в Україні виготовляє екзотичні сири з віскі (відео)

На Львівщині молода пара взялася розвивати сільське господарство, створивши ферму і виготовляючи натуральні сири. Кіз завезли з Франції і роблять голандську гауду на своїй сироварні, пише “Агро-Центр”.

На фермі восени кози були запліднені і цією весною мають народитися близько тисячі козенят. На фермі є дві доглядальниці, які опікуються новонародженими тваринами. Щоправда, це вже результат тривалої роботи, адже починали фермери Назар та Аліса Кміть з навчання:

“Пригадую, почали шукати сироварів, якусь готову людину, яка могла б одразу розказати про свій досвід. Знайшли тільки бабусю в Харкові 74 років і зрозуміли, що треба вчитися самим. Ми вирішили поїхати в Голландію і були на сироварні в 500 літрів, 1 тонна, 15 тонн, 30 тонн в день. Ми пройшли всі процеси. Це був я, наш теперешній технолог Інна і директор заводу. Ми разом навчилися, спробували тут готувати сир і у нас вийшло”,

– розповідає Назар Кміть.

Нещодавна пара розповіла, що серед сирів є новинки – так, виготовляють вже сири з шотландським віскі, перцем чилі та волоськими горіхами:

Сам фермер Назар Кміть раніше був футболістом та покинув спортивну кар’єру, щоб зайнятися сільським господарством.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: