Молоді італійці мріють стати фермерами

За працевлаштуванням молодих людей у  сільському господарстві Італія посідає перше місце в Європі.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Основною перешкодою для молоді, яка розпочинає агробізнес з нуля, є необхідність у значних кредитах, оскільки, до прикладу, на Сардинії 1 га землі коштує 17 тис. євро, а в Лігурії – 108 тис. євро.

Молоді італійці мріють стати фермерами, а не лише футболістами та топ-моделями. Цифри переконують: маючи понад 55 тис. господарств, які очолюють люди віком менше 35 років, Італія є лідером в Європі за працевлаштуванням молоді в агросекторі.

Молоді аграрії в Італії поділяються на дві категорії: перша – це діти фермерів, які успадкували сімейний бізнес, друга – молодь, яка взялася за фермерство з любові до природи, розпочинаючи агробізнес з нуля. Перша категорія більш чисельна.

За даними головної італійської фермерської асоціації Coldiretti, молоді фермери:

  • знайомі з новими технологіями;
  • звикли подорожувати;
  • приділяють особливу увагу захисту довкілля та соціальному захисту;
  • кожен четвертий із них – це жінка, що має науковий ступінь.

Однак існує велика різниця між фермерами, які вирішили самостійно розпочати новий бізнес, і тими, хто успадковує землю від своєї родини. Перша група – це люди з неоднорідною кваліфікацією; у них є бізнес-план і чіткі ідеї.

Основна перешкода для них – доступ до кредитів. На Сардинії ціна 1 га землі становить близько 17 000 євро, а в Лігурії – 108 000 євро, це означає, що в такому місці, як Ланге, гектар винограднику може коштувати мільйони. Але кошти, надані ЄС та урядом Італії, часто роблять проблему менш непереборною.

Загалом сільське господарство Євросоюзу стикається зі старінням населення. За даними Євростат, у 2016 році лише 11% керівників фермерських господарств в ЄС були молодими фермерами віком до 40 років.

Джерело: Landlord

Читайте також: В Україні стартувала посівна

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: