На Черкащині фермер вирощує яблука у формі серця (ВІДЕО)

На Черкащині у селі Теклине у фермерському господарстві агроном Володимир Бардик вирощує яблука у формі серця. Він розповів, що почав експериментувати три роки тому.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар:Цьогоріч зібрали дві тисячі “амурних” яблук, втім продаватимемо їх напередодні Дня закоханих. Саме тоді на них найбільший попит. Яблука збираємо у вересні — на початку жовтня та закладаємо їх у холодильник“, — розповів він.

За словами агронома, найкраще яблука-серця вирощувати із сорту “Голден”. Форму їм надають спеціальні контейнери. Втім треба знати, коли саме надягнути на плід контейнер:

Коментар:Ми чекаємо, коли яблуко виросте десь діаметром 50–55 міліметрів, щоб воно щільно лягало у формочку, щоб воно не хилиталось у ній. Бо якщо буде маленьке яблуко і як буде вітер воно може зміститися та сердечко вийде однобоке“, — пояснив агроном.

Після двох місяців дозрівання у формі збирають врожай.

Коментар: Дуже всім подобається таке яблуко. Ось були торгові представники тижнів зо два тому, то відразу забронювали всі яблука на День Валентина. Проте реалізовувати такі яблука будуть і поштучно через їхню унікальність“, — зазначив фахівець.

Основним секретом вдалого вирощування “амурних” яблук, агроном називає любов, з якою за ними доглядають.

Читайте також: Житомирські трамвайники вирощують інжир, банани та гранати у власному зимовому саду (ВІДЕО)

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: