На ферму замість моря: у Фінляндії набирає популярність фермерський туризм

Понад 11 тисяч людей направили заявки в Лісове управління Фінляндії, щоб влітку відпочити на фермах Лапландії і доглянути там за худобою. Фермерський туризм в країні швидко набирає популярність: у 2018 році число охочих провести відпустку в селі було в півтора рази менше, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “AgroNews”.

Фіни готові не тільки працювати, а й платити за цю можливість. Прихильники цього виду туризму, як правило, орендують ферму, на якій розводять корів, овець або кіз, і доглядають за ними протягом тижня. Оренда ферми коштує від 350 до 500 євро, на ній можуть розміститися від двох до восьми чоловік – іноді сюди приїжджають цілими сім’ями.

“Індекс вареника” в Україні б’є рекорди

Бажаючі попрацювати пастухом могли вибрати конкретні дати і місце літнього випасу з 14 запропонованих варіантів, повідомляє служба новин YLE. Найпопулярнішими серед туристів є пасовища в заповідниках Лапландії і національному парку Колі. Менше бажаючих поїхати на більш дешеві, але вітряні берега Ботнічної затоки.

Варто відзначити, що відпочинок на фермі проходить в досить суворих умовах, зовсім не схоже на “все включено” в Туреччині. У деяких місцях є колодязі, в інших за водою доводиться ходити за кілометр до найближчого озера. Практично на кожній фермі є сауна, а ось електрики може і не бути. Однак туристів приваблює чисте повітря, спокій і екологічно чисті продукти.

70% продукції, що продається під виглядом вершкового масла є фальсифікатом

В обов’язки пастуха входить базовий догляд за тваринами. На ніч худобу треба зібрати в загін, щоб убезпечити їх від нападу численних хижаків. Для новачків, які не мають досвіду догляду за тваринами, проводять інструктаж. Вся відповідальність за тварин залишається за Лісовим управлінням Фінляндії, якому і належать ці ферми. Весь дохід від фермерського туризму направляється на розвиток природних заповідників.

На Рівненщині розвиватимуть органічне землеробство

На європейському ринку з’явився новий виробник тракторів Mancel

 

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: