На Харківщині переймаються чисельністю гризунів на полях

ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області опублікувало  інформацію щодо фітосанітарного стану посівів сільськогосподарських культур станом на 20 лютого.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: За даними фахівців, впродовж останнього тижня в Харківській області при проведенні обстежень посівів сільськогосподарських культур та інших стацій на 85% площ озимих зернових було відмічено наявність мишоподібних гризунів за чисельності 1,1-3 колоній на гектарі. На більшості обстежених площ  економічний поріг шкодочинності не перевищений, осередково відмічена порогова чисельність.

Картинки по запросу "гризуни на полях"

Коментар: “Враховуючи динамічність розвитку гризунів та здатність полівок до розмноження, необхідно  забезпечити ретельний моніторинг  озимини, багаторічних трав, неорних земель та інших стацій. За наявності 3-5 жилих колоній гризунів на гектарі озимини та багаторічних трав  проводять захисні обробки дозволеними до використання родентицидами”, — йдеться в повідомленні.

Додаючи, що під час проведення захисних обробок посівів сільськогосподарських культур аграріям необхідно суворо дотримуватись “Переліку пестицидів та агрохімікатів дозволених до використання в Україні”, а також регламентів та техніки безпеки.

Джерело: Супер Агроном

Читайте також: “Мільйон нових дерев”: в Рівному відбудеться всеукраїнська еко-акція

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: