На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів

Андрій та Маряна почали вирощувати фазанів ще п’ять років тому. До цього вони займалися розведенням курей та кролів. Птахи підкорили фермерів своєю екзотичністю, пише “Агро-Центр”.

Своє господарство родина тримає у селах Вікняни та Кутище, що на Івано-Франківщині. Фазаняча ферма облаштована як величезні вольєри. Так, у Вікнянах фазани утримуються у вольєрі площею 600 квадратних метрів. В такій домівці можуть мешкати сотні птахів. Родини птахів живуть в окремих дерев’яних клітках.

“На кожного птаха має бути не менше одного квадратного метра простору”,

— розповідає Андрій.

В Україні різко скорочується населення сільської місцевості (статистика)


Для таких екзотичних птахів клітки потрібно облаштовувати особливим чином. Необхідно встановити дерева-сідала заввишки 1,5 — 2 метри, а біля кожної клітки повинні бути дерев’яні та металеві жолобки для корму. Для гігієни птахам насипають дрібний пісок, птахи використовують його аби перебирати дзьобами. Змінювати пісок потрібно щодва місяці.

“Купувати дорослих фазанів дорого. Дешевше придбати яйця (від 15 до 170 гривень за штуку), покласти під гуску чи індичку або в інкубатор і через 23 — 28 днів мати пташенят”.

— пояснює чоловік.

Обмін досвідом: фермери розповіли про особливості органічного фермерства в Австрії


Годують птахів 1 — 2 рази на день. Для корму використовують суміш пшениці, зерна соняшнику, меленої кукурудзи та сої. Коштує подібний корм 8 гривень за кілограм. Влітку фазанів можна годувати травою. В середньому, 300 фазанів з’їдають за місяць 1,5 тонни кормів. Нестися птахи починають вже у річному віці. За три-шість місяців несуть від 10 до 50 яєць. Парування у цих птахів відбувається наприкінці лютого — на початку березня.

В Чернівцях затримали чоловіка, який підробляв ікру відомих брендів

Родина фермерів вирощує птахів для продажу у міні-зоопарки, які зараз все частіше утримують на присадибних ділянках. Дуже рідко птахів купують для м’яса. Ціна на екзотичних птахів коливається від 250 гривень до 2 — 2,5 тисячі. Цінується також і пір’я цих птахів. Одна пір’їна може коштувати від 70 до 100 гривень. За рік фермери продають 50 — 70 фазанів.

В Україні фермер вирощує афродизіаки для чоловіків (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: