На Івано-Франківщині виготовляють екзотичний чорний сир
На Івано-Франківщині функціонує сироварня, яку заснувала колишня викладачка музичної школи Наталія Пальчак. Саме тут виготовляються унікальні чорні сири.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: П’ять років тому нинішня власниця сироварні починала з моцарели. Тоді вона варила сири за італійською технологією на власній кухні. Спочатку пригощала сирами рідних, друзів, знайомих. Потім вони почали купувати сири, охочих ставало все більше.
Найпопулярніший сир у асортименті сироварні це чорний, з промовистою назвою “Чорна рада”.
При створенні у нього додають натуральний барвник — чорнила каракатиці. Вдалим доповненням є лаванда та насіння пажитника, що надає сиру легкого горіхового смаку.
Охоче куштують сир “Мольфар” — з базиліком, помідором і часником. Його виготовлення базується на голландській технології зеленого сиру “Песто”.
Інша категорія — витримані сири. Одним із фаворитів у сироварні називають “Бисаги” — напівтвердий коров’ячий сир, зварений за італійськими технологіями. Він має щільну пластичну текстуру, насичений солом’яний колір, пікантну легеньку кислинку та приємні вершкові нотки.
“Мотря” — це козячий напівтвердий сир з витримкою від 6 місяців. Його текстура пластична, ледь крихка. А смак — з легкими горіховими нотки без яскраво вираженого післясмаку козячого молока.
Читайте також: Яблучний компост для саду та городу: як правильно зробити у домашніх умовах
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: