На Київщині школярі створили соціальну пасіку

Навесні цього року учні Заворицької школи (Калитянська ОТГ, Київська область) почали доглядати за невеликою пасікою.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: На подвір’ї навчального закладу встановили 6 вуликів і заснували соціальне підприємство “Шкільний вулик”. Учні з допомогою професійного бджоляра качають мед, доглядають за бджолами та виготовляють свічки.

“Шкільний вулик” – це соціальне шкільне підприємство, створенням якого займаються учні Заворицького НВК спільно з командою “Наші кроки” в межах проєкту “Заснування соціальних шкільних підприємств у сільській місцевості та малих містах України для заохочення молоді до соціального підприємництва”.

Учні пройшли базове навчання основам бджільництва і постійно отримують практичні знання на пасіці. Такий проєкт надасть їм також базові знання з економіки та підприємництва.

Читайте також: Фермер на Львівщині вирощує екзотичну “солодку картоплю”

Основна команда проєкту – це учні віком від 7 до 14 років, які не просто піклуються бджолами або доглядають за вуликами, а готуються до справжнього “дорослого” життя. Адже у кожного із них в шкільному підприємстві своя роль – є директор, є заступник, є відділи маркетингу, доставки, піару, відповідальні за фінанси та матеріально-технічне забезпечення”, – розповідають куратори проєкту.

Школярі продають мед та свічки, а на отримані гроші купують обладнання для пасіки, розширюють її, а також займаються благодійністю – допомагають дитячому будинку “Надія”.

Тепер в учнів нова амбітна мета – побудувати апі-хаус. Це будинок для апітерапії – лікувального сну на вуликах. Для облаштування апі-будиночка школярам потрібно було зібрати 50 тис. гривень, але проєкту вже надійшло майже 62 тис. гривень підтримки.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: