На Кіровоградщині фермер вирощує унікальні червоні горіхи
Одними з перших кому вдалось вивести сорт горіхів з червоними плодами були українські вчені з Нікітського ботанічного саду. Сорт горіхів з незвичним забарвленням отримав назву “Пурпуровий”, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Agri – Gator.
Горіхи червоного кольору вартують значно дорожче ніж звичайні. Найбільшим попитом вони користуються серед ресторанів, там їх подають з десертами, або додають в салати.
“Можна довго розповідати про його яскравий гармонійний солодкуватий смак, про регулярну врожайність (68,8 ц / га). Але більшість людей все одно звикли до білого горіха. Якщо говорити про експорт – з однієї сторони ринок потребує білого як папір горіху, а з іншої сторони – я вірю, що горіх незвичного кольору і високих смакових характеристик може зайняти гідне місце на світовому ринку”
— розповідає Олександр, який вирощує горіхи червоного кольору.
Наразі, Олександр – один із небагатьох, хто займається вирощуванням унікального горіха червоного сорту. За словами аграрія, на сьогодні, у справі червоного горіха потрібна перемога смакових характеристик над стандартами ЄС.
Сомельє з Франції відкрив органічну ферму в Україні (деталі, відео)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: