На Кіровоградщині функціонує унікальна кочова пасіка, де роблять мед-глінтвейн

Сім’я Кудрів з Кіровоградщини займається бджолярством декілька поколінь. Мистецтво роботи з кочовими пасіками передається від батька до сина. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Саме вони рухаються в пошуках найкращих трав і квітів для своєї пасіки, що робить їх мед унікальним. Тож назвали бренд на честь байки українського філософа Григорія Сковороди – “Бджола і Ше”.

Мед має своїх фанатів по всій країні. Українці розкуповують на виставках та замовляють через мережу смаколики. А ще вони роблять такі цікаві продукти, як гарбузовий і лавандовий крем-мед.

Частина пасіки лишається протягом року в лісі, а більшість кочує за збором акацієвого, липового і квіткового меду”, – говорить Ірина Кудря.

Читайте також: Озвучено вартість справжньої червоної ікри

Наприклад, акацієвий мед збирають за 200 кілометрів від дому. За ним прямують аж до Кременчуцького водосховища.

Крім цього, родина готує і крем-мед “Глінтвейн”. 

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: