На Кіровоградщині функціонує унікальна кочова пасіка, де роблять мед-глінтвейн
Сім’я Кудрів з Кіровоградщини займається бджолярством декілька поколінь. Мистецтво роботи з кочовими пасіками передається від батька до сина.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Саме вони рухаються в пошуках найкращих трав і квітів для своєї пасіки, що робить їх мед унікальним. Тож назвали бренд на честь байки українського філософа Григорія Сковороди – “Бджола і Ше”.
Мед має своїх фанатів по всій країні. Українці розкуповують на виставках та замовляють через мережу смаколики. А ще вони роблять такі цікаві продукти, як гарбузовий і лавандовий крем-мед.
“Частина пасіки лишається протягом року в лісі, а більшість кочує за збором акацієвого, липового і квіткового меду”, – говорить Ірина Кудря.
Читайте також: Озвучено вартість справжньої червоної ікри
Наприклад, акацієвий мед збирають за 200 кілометрів від дому. За ним прямують аж до Кременчуцького водосховища.
Крім цього, родина готує і крем-мед “Глінтвейн”.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: