На Львівщини фермер за власні кошти побудує стадіон у селі

Підприємець Андрій Піцань із села Рогачина на Бережанщині частину зароблених коштів віддає на підтримку сільського футболу. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Чоловік вирощує сільгоспкультури, допомагає пайовикам орати, сіяти, збирати їхній урожай, виробляє гранульовані корми, має свій млин, ремонтує техніку, для зручності селян облаштував приміщення для проведення різних урочистостей. 

Підприємець вірить в те, що через кілька місяців у його селі вируватимуть футбольні баталії. Адже торік команда сусіднього села Волиці, яку він спонсорує, виграла районний Кубок Незалежності.

За умовами турніру, цього року переможець має приймати учасників нового розіграшу на власному стадіоні. А його ні у Волиці, ні у Рогачині, по суті, немає — є горбкувате пасовище для корів, де сільські аматори бігають із м’ячем.

Аби не підвести рідне село, фермер задався метою побудувати стадіон. Зручне місце для нього вибрав при в’їзді у Рогачин, неподалік річки Нараївки, де колись були колгоспні кагати, пасовище. Викорчував чагарники, з допомогою винайнятих грейдера і бульдозера (коштами на пальне для них підсобили інші сільські підприємці) спланував ділянку. Ось-ось засіє розрівняну площу газонною травою, поливатиме та стригтиме газон.

Також він мріє збудувати по периметру футбольного поля трибуни, прокласти систему поливу (уже має контакти з львівськими фахівцями), спорудити роздягальні, змонтувати електронне табло. Вірить, що стадіон, на будівництво якого уже пішли сотні тисяч гривень, стане окрасою села, приваблюватиме і молодих, і старших краян.

Джерело: сайт Аgronews.ua

Читайте також: “Будьте обережні”: в інтернеті шахраї продають неіснуючу сільськогосподарську техніку

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: