На Львівщині фермери виготовляють патріотичний сир блакитно-жовтого кольору
Уже близько восьми років у селі Підрясному, що неподалік Львова, функціонує фермерське господарство “Гураль”, назва якого походить від прізвища власника. Павло Ігорович разом із сім’єю доглядають декілька десятків овець і кіз. Про це повідомляє Greenpost.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Із їхнього молока дружина Оксана Ігорівна варить крафтові сири (м’які та тверді). Робить це без ферментів і заквасок – лише за рахунок температурних режимів (нагрівання й охолодження).
Найбільшим попитом тепер користується синьо-жовтий продукт, який ще називають патріотичним. Виготовляти його родина взялася три роки тому, на День Незалежності. Зазвичай робили таке на державні свята.
Читайте також: Стало відомо, скільки зерна вивезли рашисти з окупованих територій України
Отримати жовте забарвлення допомагає куркума, що одночасно додає пухкості. Синього ж кольору взимку й навесні досягають завдяки харчовим барвникам, а влітку виручають чорниці.
Коли почалися бойові дій, господарі взялися допомагати біженцям, що приїхали в Галичину з інших регіонів України. Зокрема, безкоштовно дають козяче молоко сім’ям переселенців, котрі мають малих дітей.
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: