На Миколаївщині пасічниця відновлює рідкісну породу бджіл

Педагог за освітою Оксана Маринченко із села Біла Криниця Миколаївської області після закриття місцевої школи захопилася бджільництвом.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Вона створила власне фермерське господарство” і сьогодні продає мед, бджолині сім’ї та бджоломаток. А ще займається відновленням рідкісної породи бджіл “Українська степова”.

Коментар:Українська степова — унікальна порода бджіл (утім, кожна порода бджіл по-своєму унікальна), яка характеризується високою життєздатністю та гігієною. Вона ідеальна для наших умов. Але через ввезення інших порід була практично втрачена. Наразі ведеться робота з відновлення цієї породи”, — каже Оксана Маринченко. 

Читайте також: Опубліковано список ТОП-10 інноваційних розробок у сфері сільського господарства

За її словами, той матеріал української степової, що є, не завжди відповідає вимогам. Найчастіше він програє завізним породам зокрема з миролюбності, іноді рійливості та медопродуктивності.

Нещодавно пасічниця отримала грант від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP і придбала техніку й обладнання для кочівлі пасіки. Сезонна міграція сприятиме розвитку господарства, підвищенню продуктивності бджолосімей і зміцненню бджоломаток унікальної української породи.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: