На Півдні України вирощують овець стародавньої породи
Представники проекту “Географічні зазначення в Україні” розповіли, що каракулева порода овець претендує на отримання географічного зазначення. У степи Бессарабії дану породу завезли ще у 1890 році. Сьогодні овець цієї пори вирощують у молдавському селі Фрумушика-Нова, пише “Агро-Центр”.
“Однією з головних туристичних локацій Доріг вина та смаку Української Бессарабії є молдавське село Фрумушика-Нова, яке було відроджене у 2006 році. Тут пропонують повний комплекс туристичних послуг, включаючи ночівлю, басейн, сувенірний магазин, аутентичну молдавську кухню та зелений туризм, а також декілька музеїв просто неба”,
— розповіли представники проекту.
Оскільки тут вирощую овець цієї рідкісної породи — приготування делікатесів з баранини та овечої бринзи є головним гастрономічним напрямком у Фрумушиці.
На Волині родина фермерів виготовляє унікальну молочну продукцію (фото)
“З півночі Української Бессарабії делегація європейських експертів прибула до Ізмаїла, старовинного міста на березі Дунаю. Тут відвідали 150-річний винний підвал “Винарія”, в якому пригощають стравами, приготовленими за старовинними рецептами липованської кухні, а також вином власного виробництва”,
— додали представники проекту “Географічні зазначення в Україні”.
Унікальний еко-фермер поза цивілізацією. Фотоісторія з Франції
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: