На Півдні України вирощують овець стародавньої породи

Представники проекту “Географічні зазначення в Україні” розповіли, що каракулева порода овець претендує на отримання географічного зазначення. У степи Бессарабії дану породу завезли ще у 1890 році. Сьогодні овець цієї пори вирощують у молдавському селі Фрумушика-Нова, пише “Агро-Центр”.

“Однією з головних туристичних локацій Доріг вина та смаку Української Бессарабії є молдавське село Фрумушика-Нова, яке було відроджене у 2006 році. Тут пропонують повний комплекс туристичних послуг, включаючи ночівлю, басейн, сувенірний магазин, аутентичну молдавську кухню та зелений туризм, а також декілька музеїв просто неба”,

— розповіли представники проекту.

Вигідний бізнес: в Україні на креветках заробляють мільйони

Оскільки тут вирощую овець цієї рідкісної породи — приготування делікатесів з баранини та овечої бринзи є головним гастрономічним напрямком у Фрумушиці.

На Волині родина фермерів виготовляє унікальну молочну продукцію (фото)

“З півночі Української Бессарабії делегація європейських експертів прибула до Ізмаїла, старовинного міста на березі Дунаю. Тут відвідали 150-річний винний підвал “Винарія”, в якому пригощають стравами, приготовленими за старовинними рецептами липованської кухні, а також вином власного виробництва”,

— додали представники проекту “Географічні зазначення в Україні”.

Унікальний еко-фермер поза цивілізацією. Фотоісторія з Франції

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: