На Сумщині планують відновити вирощування цикорію

На Сумщині, в селі Залізняк мають намір відродити вирощування цикорію. Раніше ця культура була популярною серед українських фермерів, пише “Агро-Центр”.

У 2019 році хутір Залізняк посів третє місце у всеукраїнському конкурсі “Неймовірні села України-2019”. В рамках конкурсу громада села запропонувала проект “Золотницька сотка” який передбачає об’єднання зусиль місцевих підприємців, активістів та керманичів.

На Україну насуваються сильні морози та хуртовини

Цикорій використовується доволі широко — з його коріння добувають так звану цикорну каву, яку широко застосовують у кондитерській і спирто-горілчаній промисловості.

Заготовляють коріння восени, в дні після дощів, коли ґрунт розм’якає. Якщо корінь обкопати і взяти за верхівку, він легко витягується цілий і неушкоджений, довгий, як батіг (через це рослина в народі називається “Петровим батогом”). В сухі дні з землі вдається виривати самі тільки верхівки кореня.

Молодий фермер з Кіровоградщини успішно працює в селі (ФОТО)

Ініціатори проекту хочуть облаштувати у сільській бібліотеці кав’ярню, де й пригощатимуть гостей напоєм, який за смаком не поступається каві, але значно корисніший від неї.

“Країна любові”: фермерки роздягнулися, щоб привернути увагу до села (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: