На Тернопільщині займатимуться біопаливом

На Тернопільщині, у місті Борщів вивчатимуть можливості відновлювальної енергетики у партнерстві з норвезькими колегами. Дослідники працюватимуть в новому науково-технічному центрі “Біоенергія”, пише “Агро-Центр”.

Україна – одна з країн, які володіють великим потенціалом у відновлювальній та альтернативній енергетиці. Станом на сьогодні, ринок біопалив в Україні лише починає розвиватися. За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, потенціал відновлювальних джерел енергії в Україні складає 98 млн. тонн умовного палива на рік. Зокрема: біоенергетика — 31 млн. тонн, вітроенергетика — 28 млн. тонн, сонячна енергетика — 6 млн. тонн. Це більше, ніж 40% загального енергетичного балансу країни.

Фермер з Донеччини продає худобу за кордон та створює нові робочі місця

Так, на Тернопільщині вітчизняні дослідники вирощуватимуть енергетичні культури та їх використання як біомаси для виробництва палива.

Норвезька Міжнародна фундація “Енергетична ферма” підписала меморандум щодо розвитку відновлюваної енергетики з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження. Очікується, що подібна співпраця сприятиме приходу світових інновацій та реалізації проектів із заміщення газу і переходу на біопаливо.

В Україні будують унікальну електростанцію на фермі

“Енергетична ферма” — це міжнародна фундація, метою якого є дослідити використання різних видів відновлюваних джерел енергії (вирощування енергокультур, виробництво енергії з біомаси).

Вчені розробили робота для знищення бур’яну

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: