На Вінниччині почнуть виробляти “зелену” енергію з соняшникового лушпиння

На Вінниччині почнуть виробляти “зелену” енергію з соняшникового лушпиння. Почне подібне виробництво “Вінницький олійно-жировий комбінат” компанії ViOil, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Укрінформ.

Про це розповів заступник голови правління з технічних питань ПрАТ “Вінницький ОЖК” Ярослав Белінський.

Вигідний бізнес: фермер з Черкащини планує заробляти півмільйона на ківі

“У виробництві соняшникової олії відходом є лушпиння. В цьому проекті його спалювання, як біомаси, у котлі, який вироблятиме пару високого тиску. Вона проходитиме через турбіну і вироблятиме електроенергію. Тобто, йдеться про когенераційну установку. Орієнтовна вартість проекту – близько 20 млн дол. США”,

— розповів Белінський.

Унікальний бізнес: на Миколаївщині виготовляють дієтичне борошно з черемхи

За його словами, проект перебуває на стадії розробки проектно-кошторисної документації. Наразі менеджмент підприємства вирішує питання фінансування проекту, орієнтовна вартість якого становитиме близько 20 млн доларів США, а розрахунковий термін окупності – 5 років. На його реалізацію “Вінницькому ОЖК” знадобиться 18 місяців.

Молоді фермерки знялися оголеними заради села (фото 18+)

Прогнозовані обсяги виробництва “зеленої” електроенергії – від 7 до 9 МВт, її продаватимуть в енергомережу за “зеленим” тарифом. Потужність когенераційної установки визначатиметься балансом палива, позаяк на цей час частина соняшникового лушпиння використовується підприємством для власних потреб, а надлишок гранулюється і продається як паливо.

В Україні набирають популярності екологічні будинки із соломи (ФОТО, ВІДЕО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: