На Вінниччині працює унікальна крокодиляча ферма

У Вінниці працює ферма на якій вирощують крокодилів: тут росте близько 30 рептилій, деякі з них сягають чотирьох метрів завдовжки. Своїх вихованців господарі продавати не збираються, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Сегодня”.

 Розводити найнебезпечніших хижаків у світі Світлана та Дмитро Бичковські почали ще 10 років тому. Скуповували тварин у циркачів, любителів екзотичних тварин і в приватних зоопарках.  Зараз у них налічується до трьох десятків рептилій. Вирощують їх навіть з яєць.

Молоді дівчата з села погодилися на відверту фотосесію (фото 18+)

“Крокодилам потрібна, по-перше, підвищена температура, по-друге, велика водойма, в якій відбувається безпосередньо процес спарювання. Крокодили розмножуються шляхом відкладання яєць, тобто наша самочка знесла яйця, ми заклали їх в інкубатор”,

— розповіла власниця крокодилової ферми Світлана Бичковська.

Годують улюбленців виключно свіжими і добірними кормами.

“Годуємо їх рибою за раціоном, серцем бичачим”,

— пояснив Дмитро Бичковський.

Вигідний бізнес: українці можуть заробляти на трюфелях

Однак, незважаючи на різноманітний раціон, іноді ці велетні починають вередувати. А поруч з крокодилами живуть не менш небезпечні створіння – черепахи і змії.

“Кайманові черепахи вважаються одними з найнебезпечних, бо ж у великому розмірі людині вільно може перекусити фалангу”,

— заявив Дмитро Бичковський, тримаючи в руках черепаху.

Розводити крокодилів – справа всього його життя, зізнався чоловік. Ці хижаки для нього як діти, а тому, подорожуючи світом, він ніколи навіть не думав покуштувати їх м’яса, хоча воно – звичайне блюдо для жителів півдня США.

“У нас ферма не для цього. У нас ферма для розширення видів, для збереження всіх видів. Ось ми хочемо їх всіх обігріти. У нас – як маленький інтернат або будинок, будинок малятка для таких зубастиків”,

— запевнив він.

При цьому крокодилів Світлана та Дмитро не продають, навіть новонароджених, оскільки хочуть зберегти вимираючі види, а тому на початку літа біля Одеси вони планують відкрити великий заповідник для своїх рептилій.

Білоруські фермери вирощують еко-продукцію (відео)

ТОП-5 відомих актрис, які народилися у родинах фермерів

Чорне золото: колишній працівник прес-служби Міноборони почав вирощувати осетрів та виробляти ікру (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: