На Вінниччині винороб виготовляє вина з буряку, моркви та руколи

Вінницький фермер вважає, що кульбаба, буряк, морква, рукола і базилік — нестандартний, але цікавий матеріал для створення вина.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Вінничанин Олександр винороб з 15-річним стажем. У його підвалі близько півсотні видів вина з різних ягід і плодів. Робить його він цілий рік. Не тільки влітку і восени. Після новорічних свят – з мандаринів, лимонів, ананасів. Навесні – з молодих кульбаб.

Вино у його виконанні абсолютно натуральне. Використовує воду, цукор, або фруктозу, живі бактерії цитруси та родзинки. Основний матеріал збирає у власному садку. А також і на городі. Буряк нарізає великими кубиками або моркву дрібнить на тертці не для ароматного борщу – через кілька місяців з овочів буде вино.

Але спочатку два кілограми нарізаних овочів заливає чотирма літрами кип’яченої води. У темному місці відстоює три дні та періодично збовтуючи. Після цього сік відокремлює від макухи. Додає 500 грамів цукру і жменьку родзинок. За такою пропорції цукор підсипає ще два рази протягом тижня. Час від часу збовтуючи. Закриває кришкою для виноробства.

Для винороба-експериментатора створення ексклюзивних вин — хобі. Авторським технологіям готовий навчити всіх охочий. І нагадує, що надмірне вживання алкогольних напоїв шкодить здоров’ю.

Джерело: сайт Agronews

Читайте також: Херсонські фермери вирощують на одному полі і рибу, і органічні кавуни

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: