На Волині фермер вирощує рідкісні цитрусові у підземній теплиці (ВІДЕО)

Садівник Володимир Болотін із села Княгининок в умовах волинського клімату вирощує цитрусові фрукти. Теплиця знаходиться на глибині двох метрів під землею. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Прозорий купол і захищеність від землі, каже Володимир Болотін, дозволяє вирощувати цитрусові без додаткового освітлення та з мінімальними витратами на опалення.

Коментар: Колись я побачив сюжет про вирощування цитрусових. Як був у відрядженні в Києві, завітав до цього селекціонера, побачив його теплицю і прийшла ідея збудувати собі таку ж. Закупив 10 саджанців і відтоді почалося захоплення цитрусовими“, – зазначив волинянин.

Володимир розповідає, що цитрусові, які ростуть у теплиці, дають великі плоди та мініатюрні лимони.

Читайте також: Названо регіон, де найдорожчі паї

Коментар:Найбільші плоди, які в нас були і ми зважували – 1,2 кілограма. Такі плоди дає лимон Пандероза. Найменші за вагою отримуємо мікроцітруси “Фінгерлайм”. Ще одна назва рослини “цитрусова ікра”, всередині якої маленькі ікринки“, – додав Володимир Болотін.

Вирощування цитрусових є основним заняттям садівника. Частина саджанців росте у маленьких горщиках, частина знаходиться у спеціальних інкубаторах. Технологію чоловік виготовив самостійно.

Урожай в теплиці волинянин Володимир Болотін збирає впродовж року. Новинкою останніх років, зі слів садівника, є дерево з декількома видами плодів. Деякі з таких гібридних рослин уже почали давати плоди.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: