На Волині родина фермерів виготовляє унікальну молочну продукцію (фото)

В одному з Волинських сіл, родина фермерів готує унікальну молочну продукцію. Головна особливість в тому, що молочні продукти, які виготовляють на господарстві повністю органічні, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Волинські новини”.

Органічним виробництвом займається ТОВ “Старий Порицьк”, яке є сімейним сільськогосподарським підприємством.

“Можна сказати, що наше господарство незвичне, оскільки українці мало споживають органічної продукції, адже вона є трохи дорогуватою”,

— розповідає керівник ТзоВ “Порицьке” Олександр Обштир.

Не контрольовані: органічну продукцію в Україні ніхто не перевіряє

За словами фермера, якби держава підтримувала органічного виробника, органічний бізнес в Україні було би значно легше вести. А це в свою чергу, дозволило б частково здешевити подібну продукцію.

Сьогодні на господарстві готують молочну продукцію та вирощуванні злакові культури. В майбутньому хочуть зайнятися не тільки молочною, а й м’ясною переробкою, для цього фірма вже завела близько 100 голів свиней.

“Ми вирощуємо велику рогату худобу. Це трохи незвично, адже, на жаль, в Україні триває процес у напрямку зменшення кількості корів. Молоко в нас хорошої якості, бо весь корм збираємо зі своїх полів і не використовуємо жодних шкідливих домішок”,

— пояснює Олександр.

Український мед завойовуватиме ринки Азії

Сьогодні на фермі вирощують 720 голів великої рогатої худоби, із яких 300–320 голів дійного стада. Аби відповідати органічним стандартам, тварин утримують безприв’язно – у боксах чи на глибокій підстилці в новозбудованому комплексі. Доять корів, також, безконтактно – завдяки сучасному доїльному залу, це дозволяє отримувати молоко сорту “Екстра”.

“Доїмо до 6000 літрів молока на добу. Середній надій на корову невеликий, тому що ми не даємо тваринам добавок, – приблизно 17 літрів на корову”,

— зазначив фермер.

Займатися переробкою молока підприємство розпочало у 2016 році:

“Починали ми тільки з розливу молока, а зараз маємо вже власну сироварню й варимо конкурентоспроможний у межах України сир”.

Поживне молоко та користь для природи: на Закарпатті фермер тримає стадо буйволів (фото)

Зараз на підприємстві готують м’які та тверді сири, масло, сметану, йогурти та кефіри. Реалізують продукцію через супермаркети під торговою маркою “Старий Порицьк”.

“Завдяки мережі супермаркетів ми можемо розвиватися. Також продаємо продукцію через власний сайт. Однак, якби ми торгували лише самі, діла б не було”

— розповідає Олександр Обштир.

Оскільки, поки підприємство не може переробляти все отримане молоко, тому частину доводиться продавати іншим переробним фірмам. Якість продукції, підтверджується визнаним у ЄС сертифікатом “Органік Стандарт”.

Фермерки з села погодилися на пікантні фото

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: