На Волині збирають перший врожай персиків

Фруктовий сад висадили троє фермерів-однодумців Володимир Мельник, Сергій Шевчук та Іван Грушковський, ще два роки тому. Сьогодні площа садку становить 2 га, пише “Агро-Центр”.

“На Волині все частіше починають вирощувати нетрадиційні для цих земель нішеві культури, такі як лохина, жимолость, персик. Вперше на Волині закладень 2 га персику. Фермери реалізували себе на волинській землі і дають можливість працювати своїм краянам”,

— розповідає директор департаменту агропромислового розвиту Юрій Горбенко.

 

Переселенця без руки і ноги після полону в бойовиків залишили ні з чим (деталі)

Персики фермери почал вирощувати не одразу. Розпочинали справу з вирощування яблук, груш, слив, вишень, абрикосів. А ідею вирощування персиків зайняли у  сім’ї Маценко, що господарює на Черкащині.

Підщепу персика фермери вирощували самі. Для цього замовляли насіння маньчжурського персика, який росте в Манчжурії. Обрали саме цей персик для підщепи, бо він витримує температурний режим від -45 до +50 °С. Закуплені кісточки розбивали щоб дістати насінники та піддали стратифікації. Їх пророщували в холодильнику при температурі 2-3 градуси. Цей процес тривав 75 днів. Завдяки копіткій праці вдалося досягти високої схожості насінини — 90-95%.

Ферма на фронті: колишній доброволець фронту зайнявся фермерством та готує м’ясні делікатеси

 

Як повідомляє Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА сьогодні у персиковому саду ростуть 15 ранніх, середніх та пізніх сортів, окрім цього, господарство займається вирощуванням саджанців яблук, груш, вишень, черешень та персиків на маньчжурській підщепі під замовлення.

На Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: