На Закарпатті ціле село виготовляє брендові спеції (відео)

На Закарпатті можна знайти незвичне село, тут майже всі будинки обвішані гірляндами з червоного перцю. В селі Велика Добрунь сезон паприки. Тут перець росте ледь не в кожному дворі, вирощують його гектарами, пише “Агро-Центр”, з посиланням на Факти ICTV.

Добронський перець солодкий на смак і м’ясистий, він найкраще підходить для виготовлення паприки. Селяни кажуть, що через спеку цього року врожай гірший ніж торік.

За словами фермерів, перець примхливий, роботи з ним багато цілий рік. В лютому висіюють насіння, у травні переносять розсаду у відкритий ґрунт потім підживлюють та слідкують за поливом.

Молоде подружжя з Тернопільщини вирощує зелень та їстівні квіти без ґрунту (фото)

“Мої предки теж так розвішували перець над хатою. Молодь на жаль все частіше виїжджає на роботу за кордон, та той хто залишається — без вирощування червоного стручкового перцю життя не уявляє. Це наш заробіток.”

У Великобританії з’являться плавучі молочні ферми

Добронська паприка вже справжній бренд. З 190 кілограмів сирого перцю господарі мають 1 кг сухого, стільки ж виходить і паприки. Загалом, за сезон селяни отримують 200 тонн ароматної спеції.

“Американці ставали на коліна”: інтерв’ю з миколаївським фермером (ФОТО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: