На Закарпатті фермер виробляє вина у винарнях, яким вже 400 років
У м. Берегове, що на Закарпатті, родина фермерів-виноробів Надь виробляє та зберігає вина в дубових діжках у 400-літніх винних погребах.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Старовинні погреби-винарні є практично у кожному давньому місті України, адже виноробство було надзвичайно поширене в Україні. Але на поточний час практично всі вони знаходяться у непридатному для використанні стані й потребують значних коштів на реставрацію.
Тим ціннішим є ті унікальні винарні та винні погреби, які, як і століття тому, слугують людям. Цікаво, що частина з них нині є промисловими цехами великих виробництв.
Зауважимо, що середнянські підвали – найстаріші в Україні, вони занесені ЮНЕСКО до десятки найкращих винних підвалів Європи.
Не менш відомі й вина, які тут виготовляють і зберігають у дубових бочках. Колись, у часи царів і королів, середнянські вина постачалися у найкращі європейські двори.
Також, у приватних будинках Луцька, Львова, Вінниці, Чернівців до наших часів збереглися винарні та лідники під старими будинками, які місцеві жителі інколи вважають простими підвалами.
Джерело: сайт Agronews
Читайте також: “Кредити для аграріїв”: затверджено форми документів на компенсацію
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: