Найближчим часом найприбутковішою нішею для фермерів стануть органічні яйця

Однією з найбільш вигідних фермерських ніш в найближчому майбутньому аналітики ринку називають виробництво органічних яєць, тому що покоління мілленіалів в якості харчової моделі вибирає флексітаріанство  соціально-відповідальний по відношенню до природи спосіб життя з переважно рослинною дієтою, пише “Агро-Центр”.

Оскільки повної відмови від продукції тваринництва флексітаріанство не передбачає, органічні яйця піднімаються в топ. Наприклад, у Великій Британії на органічні яйця зараз припадає вісім відсотків яєчного сектора.

“Це одна з найвищих категорій зростання  в минулому році по Великобританії ринок органічних яєць зріс на тринадцять відсотків. Зараз він коштує приблизно 70 мільйонів фунтів стерлінгів  більше, ніж ринок екологічно чистого м’яса птиці. Кількість нових споживачів, безумовно, зростає”,

— говорить консультант з аналітики ринку Фінн Коттл.

У залізничному тунелі вирощують екзотичні гриби (фото)

Недавнє дослідження показало, що більше половини британських громадян або слідували, або цікавилися дієтою на рослинній основі. Тенденція була ще більш помітною серед молодих людей: 68 відсотків молодих людей у ​​віці від 18 до 24 років дотримувалися веганскої, вегетаріанської або флексітаріанской дієти.

“Це відбувається з різних причин; прагнення бути більш здоровим, приймати більш етичні принципи, а також обмежити вплив на навколишнє середовище. Деякі покупці також стверджують, що це допомагає їм знизити загальний рахунок за їжу”,

— говорить експерт.

Втім, флексітаріанство допомагає наростити і продаж звичайних яєць, а не тільки органічних.

Революційний будинок-теплицю створили у Нідерландах (10 фото)

Британська рада з яєчної промисловості (BEIC) заявила про значне збільшення попиту на яйця в минулому році  на чотири відсотки, що еквівалентно 240 мільйонам додаткових яєць або приблизно половині додаткової упаковки яєць для кожної людини в Великобританії.

Найостанніші дані Defra показують, що в 2018 році через пакувальні станції в Великобританії пройшло 769 000 яєць у порівнянні з 710 000 штуками за попередні рокиПоставки яєць в цілому зросли.

Звіт з органічного ринку в цілому від Soil Association показав, що загальний ринок органічних продуктів в Об’єднаному Королівстві в даний час складає 23,3млн фунтів стерлінгів. Зростання на 5,3% значно випередив неорганічних ринок.

Молоді фермерки знялися оголеними заради села (фото 18+)

Цифра представляє найвищу вартість з коли-небудь досягнутих на органічному ринку після семи років безперервного зростання і означає, що майже 45 мільйонів фунтів стерлінгів витрачалося на органічні продукти щотижня.

5 ферм у мегаполісах, які захоплюють подих (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: