Науковці створили інноваційне м’ясо риби без кісточок
Пошук рішень для створення альтернативного м’яса триває. Над розробкою технологій працюють команди дослідників по всьому світу.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Інноваційне філе риби
Вченим з Лісабонського університету вдалося зробити прорив у створенні штучного м’яса риби. Команда науковців з Інституту біоінженерії та біонаук почала розробку технології, яка дозволить вирощувати м’ясо риби без кісток.
Інноваційний продукт вчені створять з водоростей та клітин морського окуня. Фінансування проєкту взяла на себе компанія Good Food Institute.
Штучне м’ясо не буде відрізнятися від справжнього ані за зовнішніми, ані за смаковими характеристиками. М’ясо матиме усі необхідні елементи та буде поживним для організму. Єдина різниця – відсутність негативного впливу на природу.
Також науковці наголошують, що в штучному рибному філе не буде ртуті чи мікропластику, які можна зустріти в океанській рибі. Їстівні каркаси вчені зроблять за допомогою 3D-друку, а сировину видобудуть з водоростей та інших рослин. Трансформація стовбурових клітин риби в м’язи та жир відбудеться завдяки електричній стимуляції.
Читайте також: Селекціонери у Британії вивели новий сорт картоплі
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: