Науковець представив три унікальні сорти перцю

Новий рік, нові сорти перців. Саме такий девіз науковця ​​Syngenta. Селекціонер запускає щонайменше три нових сорти зеленого, жовтого та помаранчевого перців. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Пітер Колберс пояснює, що робить ці сорти перцю такими унікальними.

Розпочнемо з нового сорту жовтого перцю Y08951, назву якого буде оголошено пізніше. Офіційно сорт буде представлений зовсім скоро. 

Цей сорт має стійкість до ТМ3 і стійкість до цвілі. Він вийшов із випробування минулого літа з більшою вагою плодів, ніж у стандартного сорту, приблизно на 5-10 грамів важчим. Новий перець отримує таку вагу плодів завдяки своїй міцності, яка влітку більша в порівнянні з поточним стандартом, — каже Пітер.

Додатковою перевагою є те, що новий перець також більш зручний для праці. Адже з меншою вагою плодів у вас завжди буде більше праці зі збирання врожаю. Крім того, для цього сорту не потрібне проріджування щоб підтримувати вагу плодів.

Ще один важливий плюс нового сорту – він стійкий до внутрішньої гнилі.

Ми провели багато випробувань з цього приводу, де іноді дуже цікаві сорти були відкинуті, оскільки вони були недостатньо стійкими до внутрішньої гнилі, – каже Пітер.

PR10215 (зелений) – швидко і продуктивно.

Наступний новачок – зелений перець PR10215. Він має трохи меншу вагу, ніж стандартні сорти.

Читайте також: Вчені винайшли бактерію, яка може замінити аміачні добрива

За словами Пітера, цей новий сорт характеризується легким зав’язуванням взимку і швидким зростанням. Він на кілька днів швидший, ніж стандартний сорт. Ще однією перевагою для виробників є повільне забарвлення. За кольором він має гарний темно-зелений відтінок.

Крім того, сорт має стійкість до ТМ2 і його відносно легко вирощувати. Він є генеративним і легко пророщується; вам не потрібно вживати для цього екстремальних дій. У випробуваннях і у виробників сорт PR10215 виявився найкращим з точки зору виробництва.

O06927 (помаранчевий) – стійкий до внутрішньої гнилі, висока маса плодів.

Ринок помаранчевого перцю вже кілька років шукає новий хороший екземпляр, тому Пітер особливо задоволений новим сортом O06927, який бере участь у багатьох випробуваннях із виробниками в Бенілюксі.

За словами Пітера, новий апельсиновий перець набагато стійкіший проти внутрішньої гнилі, ніж інші сорти. Новий сорт із стійкістю до ТМ3, яка наразі є стандартом, також має більшу масу плодів. За своїм забарвленням він дуже відрізняється від інших помаранчевих сортів.

Крім того, Пітер описує O06927 як потужний сорт, який гарантує гарну продуктивність.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: