Названо продукти, які навесні подорожчали і подешевшали найбільше
Карантинні обмеження продовжують впливати на ціну продуктів в Україні. Про це свідчить порівняння даних за перші чотири місяці і окремо – за березень та квітень.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: Державна служба статистики порахувала, як змінилася вартість товарів і послуг на початку 2020 року. Цілком очікувано, серед усіх груп найбільше зросли ціни на на продукти харчування.
Отже, за чотири місяці поточного року в Україні найбільше подорожчали цибуля, гречка та яблука, а найбільше подешевшали – яйця і курятина (філе і тушки).
Як змінилися ціни на продукти (грудень-2019 – квітень-2020 у відсотках):
- Цибуля ріпчаста +105,1% (до 18,46 гривень за кілограм)
- Гречана крупа + 27,5% (до 35,42)
- Яблука +18% (до 19,25)
- Яйця -22,4% (до 16,34 гривень за десяток)
- Філе куряче -13,3% (до 88,2 гривень за кілограм)
- Тушки курячі -12% (до 52,2)
Як змінилися ціни на продукти березень – квітень-2020 у відсотках):
- Цибуля ріпчаста +65,3%
- Гречана крупа +17,99%
- Картопля (+14,43%)
- Білокачанна капуста (+12,89%)
- Яблука (+11,27%).
- Куряче філе (-14,21%)
- Курячі тушки (-13,51%)
- Сало (-1,46%)
Ціна на гречку (квітень-2020 – гривні за кілограм):
Найвища
- Донецька – 40,3
- Черкаська – 39,21
- Київська – 39,16
Найнижча
- Дніпропетровська – 32,92
- Київ – 33,35
- Тернопільська – 32,96
Джерело: сайт 24 канал
Читайте також: Іржавий фасад: в Чилі переробили ферму на великий житловий будинок: фото
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: