Названо продукти, які навесні подорожчали і подешевшали найбільше

Карантинні обмеження продовжують впливати на ціну продуктів в Україні. Про це свідчить порівняння даних за перші чотири місяці і окремо – за березень та квітень.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Державна служба статистики порахувала, як змінилася вартість товарів і послуг на початку 2020 року. Цілком очікувано, серед усіх груп найбільше зросли ціни на на продукти харчування.

Отже, за чотири місяці поточного року в Україні найбільше подорожчали цибуля, гречка та яблука, а найбільше подешевшали – яйця і курятина (філе і тушки).

Як змінилися ціни на продукти (грудень-2019 – квітень-2020 у відсотках):

  • Цибуля ріпчаста +105,1% (до 18,46 гривень за кілограм)
  • Гречана крупа + 27,5% (до 35,42)
  • Яблука +18% (до 19,25)
  • Яйця -22,4% (до 16,34 гривень за десяток)
  • Філе куряче -13,3% (до 88,2 гривень за кілограм)
  • Тушки курячі -12% (до 52,2)

Як змінилися ціни на продукти березень – квітень-2020 у відсотках):

  • Цибуля ріпчаста +65,3%
  • Гречана крупа +17,99%
  • Картопля (+14,43%)
  • Білокачанна капуста (+12,89%)
  • Яблука (+11,27%).
  • Куряче філе (-14,21%)
  • Курячі тушки (-13,51%)
  • Сало (-1,46%)

Ціна на гречку (квітень-2020 – гривні за кілограм):

Найвища

  • Донецька – 40,3
  • Черкаська – 39,21
  • Київська – 39,16

Найнижча

  • Дніпропетровська – 32,92
  • Київ – 33,35
  • Тернопільська – 32,96

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Іржавий фасад: в Чилі переробили ферму на великий житловий будинок: фото

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: