Непродане через коронавірус пиво пустили на біопаливо

Коли в березні через коронавірус в Австралії закрилися бари та ресторани, на пивоварнях залишилися величезні запаси непроданого несвіжого пива. Але замість того, щоб пропадати дарма, деякі прострочені елі і лагери в штаті Південна Австралія служать для нової цілі: пускають у хід водоочисні споруди, повідомляє CNN.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

На заводі з очищення стічних вод Glenelg на захід від столиці штату Аделаїда мільйони літрів невикористаного пива з місцевих броварень були перетворені в поновлювані джерела енергії, призначені для процесу очищення води в останні місяці.

На заводі органічні промислові відходи змішуються з осадом стічних вод для виробництва біогазу, який потім перетворюється в електрику для живлення всього підприємства. Зазвичай він виробляє достатньо біогазу, щоб забезпечити близько 80% його потреб в енергії. Але недавній приплив пива підняв його виробництво енергії на новий рівень, досягнувши 654 мегават-годин за один місяць, говориться в заяві Лізи Ханнант, старшого менеджера по виробництву і переробці SA Water. 

Коментар: “Додаючи близько 150 000 літрів пива з простроченим терміном придатності в тиждень, ми виробляємо рекордні 355 200 кубометрів біогазу в травні та ще 320 000 кубічних метрів в червні, що достатньо для забезпечення енергією 1 200 будинків“, – сказав Ханнант.

Пиво добре зарекомендувало себе в “варочних котлах” заводу”, – сказав Ханнант, маючи на увазі великі герметичні бетонні резервуари, в яких осад стічних вод нагрівається в безкисневому середовищі та розкладається з утворенням біогазу, багатого метаном. Вона додала, що висока теплотворна здатність випивки – кількість тепла, що виділяється при згорянні, – робить її “ідеальною” для анаеробного процесу.

Введений в кінці березня карантин в Австралії через коронавірус сильно вдарив по пивоварної галузі. У травні Lion Beer Australia, одна з найбільших пивоварних заводів країни, заявила, що спорожняє 90 000 діжок – або 4,5 мільйона літрів несвіжого пива, згідно 7News, філії CNN. 

Пиво було скинуто на очисні споруди пивоварних заводів по всій країні, щоб створити біогаз, який можна використовувати для приготування нового пива, повідомляє 7News.

Джерело: сайт Час-Дій

Читайте також: Україна ввійшла у світовий ТОП-10 за кількістю безпритульних тварин

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: