Нідерландська компанія планує виробляти “екологічне м’ясо” з пробірки

Компанія Meatable обіцяє, що її продукт стане гуманною, екологічною та смачною заміною справжньому м’яса. Почати масове виробництво планується в 2025 році, пише “Агро-Центр”.

Зараз найпоширенішою технологією створення штучного м’яса залишається виробництво на основі рослинних компонентів. Проте, швидко розвивається і альтернативний підхід — вирощування м’яса в лабораторії з окремих клітин.

Одна з компаній, що працюють в цій сфері — нідерландська Meatable. У минулому році Meatable представила свій підхід до виробництва яловичини з пробірки. Аналогічний продукт розробляють конкуренти з Aleph Farms і Memphis Meats.

На Запоріжжі німець займається фермерством й вирощує чорних та синіх курей

Щоб уникнути суперництва з ними, нідерландський стартап прийняв рішення перейти на інший популярний вид м’яса — свинину. Як зазначає TechCrunch, цей крок здається особливо своєчасним на тлі зростання світових цін на свинину через епізоотії африканської чуми свиней.

Фермери роздягнулися аби показати, що село це сексуально (фото 18+)

Нідерландсьій компанії вже вдалося залучити $ 7 млн ​​від інвесторів і грант на $ 3 млн від Єврокомісії. Ці гроші підуть на розробку біореактора, який буде представлений вже в наступному році. А до 2025 року планується запустити фабрику, що виробляє тисячі кілограм м’яса.

“В селі можна не лише жити, а й заробляти”: фермер вирощує та продає вівць унікальної породи

У Meatable стверджують, що їхня технологія дозволить виробляти м’ясо, витрачаючи на 96% менше води та на 99% менше земель. За умови, що виробництво буде споживати енергію з відновлюваних джерел, свинина з пробірки може стати екологічною заміною справжньому.

Прибуткова справа: українські фермери можуть заробляти на вирощувані коноплі

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: