Німецький фермер будує бізнес на гусеницях

Ведмедиця кривава — метелик, який легко впізнати за крилами з яскравими червоним плямами на чорному тлі. Гусениці метелика, прикрашені жовтими поперечними кільцями, харчуються травами з гірким смаком, але улюбленою стравою є листя отруйного жовтозілля. Заповзятливий фермер вирішив використовувати унікальні харчові схильності гусениць в свою користь, пише “Агро-Центр”.

Андреас Фрам з Нойенгёрса в окрузі Зегеберг, що у Німеччині розводить гусениць кривавої Ведмедиці, які повністю очищають поля від бур’янів. У нього на фермі “проживають” близько 300 мільйонів гусениць.

Гусениця їсть гірку траву, але птиці не їдять гірку гусеницю. Цей розумний прийом природного захисту гусеницями Фарм вживає для розведення комах, що охороняють пасовища від шкідливих рослин.

“Недовіра гальмує країну”: фахівець з Нідерландів 15 років працює в Україні

Справа в тому, що фермер зіткнувся з проблемою засмічення власних угідь з кормовими травами. Ця рослина також відома як жовтозілля лугове. Воно отруйне і становить небезпеку для домашніх тварин.

Спочатку Фарм поселив кілька гусениць кривавої Ведмедиці на своєму полі. Гусениці швидко розмножувалися і з задоволенням поїдали бур’яни. Незабаром поля очистилися від шкідників, а слава про винахідливого фермера розійшлася по всій Німеччині.

Експерти критично оцінили якість аграрної освіти в Україні (результати дослідження)

Сьогодні скотарі та власники коней з усієї країни звертаються за допомогою до фермера, що розводить гусінь. У стартовий набір для продажу входить 50 гусениць.

З В’єтнаму до України: інтернаціональна родина вже 27 років розвиває органічний бізнес в Україні (інтерв’ю)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: