Олія з малини та конопель: на Вінниччині фермер готує унікальний продукт

Ігор Мудрик підприємець з Вінничині, він переробляє насіння в олію “холодного віджиму” та пасту. Технологію виготовлення він перейняв у швейцарця Вальтера Данцера. Сьогодні олію готує  з насіння кропу, петрушки, моркви, льону, коноплі, розторопші, кісточок абрикосів та навіть малини, пише “Агро-Центр”.

У виробництві використовується німецьке обладнання, а продукт свідомо робиться “сирим” – так корисніше. Ігор розповідає, що цією справою зайнявся спонтанно.

Прибутковий бізнес: фермер на полі вирощує натуральну віагру (відео)

“Я захоплююсь спортом та здоровим харчуванням. Аби дізнатися більше, їздив за кордон на виставки. Так і познайомився зі швейцарцем Вальтером Данцером, який показав своє підприємство із виготовлення олій шляхом холодного пресування”

— розповідає господар.

На Черкащині фермери варять французькі та італійські сири

Згідно технології, олія має виготовлятися за температурою не вище 40 градусів за Цельсієм. Тоді речовина зберігає корисні властивості. Побачивши, що на таку продукцію є попит, підприємець створив підприємство “Еколія” та пройшов сертифікацію.

Український фермер знайшов “джерело” чоловічої сили (відео)

Аби виготовити 50 грамів малинової олії, треба цілий кілограм кісточок. Тому об’єми готової продукції невеликі. Її постачають у еко-крамнички великих міст. Чистий прибуток, в середньому, 20-30% від собівартості виробництва.

“Умовно кажучи, якщо ми пляшку олії продаємо замовнику за 50 гривень, то отримаємо чистий прибуток з цього — 10-15 гривень”

— підсумував Ігор.

Американець облаштував в українському селі органічну ферму (фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: