Перець замість пестицидів: науковці знайшли заміну отрутохімікатам

Алехандро Торрес, автор стартапу Applied Biotech з Мексики знайшов спосіб, як створити натуральний пестицид використовуючи капсаїциноїди — молекули, які надають перцю чилі гостроти, пише “Агро-Центр”.

У ході досліджень вчений разом зі своєю командою з’ясував, що подібно людині, багато тварин, комахи, гриби і навіть бактерії не можуть переносити надмірну кількість молекул капсаїциноїдів.

Дмитро Соломчук: «Українські політики сіють негатив для зомбування нації»

Вигідний бізнес: як в Україні заробляють на фермах? (відео)

Вигідний бізнес: військовий з Туреччини заробляє на фермі в Україні (відео)

Розробники продукту

Lля отримання 1 кг капсаїциноїдів, необхідно 5 тонн перцю чилі. Розробники придумали, як впоратися з отриманням сировини:

“Для одного кілограма нашого продукту вам потрібно 5 тонн перцю халапеньйо, що еквівалентно посівам на площі 30 футбольних полів. Тому замість використання величезних земельних масивів для вирощування перцю чилі, Applied Biotech буде використовувати технологію біореактора, яка й дозволить отримати достатню кількість молекул капсаїциноїдів”,

— додав Алехандро Торрес.

Окрім застосування замість пестицидів на полях, капсаїциноїди можна використовувати для виробництва кремів зі зняття болі, покривати кабелі, і застосовувати у морській фарбі:

“Я родом з Куернавакі – частина Мексики, де дуже багато дикої природи. Часто гризуни ховаються в автомобіль та перегризають кабелі, що шкодить техніці. Цю проблему можна вирішити ядом, але для чого знищувати природу? Кабелі можна буде покрити шаром капсаїциноїдів і тварини не пошкодять автомобіль”,

– розповідає засновник проекту.

Дослідник сподівається, що його природний пестицид замінить традиційні, потенційно небезпечні хімічні пестициди в агросекторі.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: