Під Києвом розпочали вирощувати мигдаль в промислових масштабах

Перший промисловий сад мигдалю був закладений в Київській області. Сьогодні площа саду становить близько 105 гектарів. На фермі використовують італійські саджанці мигдалю із закритою кореневою системою, пише “Агро-Центр” з посиланням на “EastFruit“.

Висаджувати мигдаль розпочали ще у вересні 2018 року, а останні саджанці висадили на самому початку червня. В саду встановлена ​​система крапельного зрошення і кожен саджанець має опору. Схема посадки мигдалю не уточнюється, проте вже очевидно, що мова йде про посадку інтенсивного типу.

Батьки були в шоці: молода сім’я тримає сучасну молочну ферму на Львівщині (фото)

Експертам EastFruit стало відомо, що партнером проекту виступає італійська компанія Besana (Безана), а технологічний супровід проекту надають італійські агрономи-горіховоди, що спеціалізуються на мигдалі, фундуку і волоському горісі.

Американець облаштував в українському селі органічну ферму (фото)

Компанія Besana також активно працює в Україні з виробниками фундука, активно просуваючи на ринку свої саджанці і пропонуючи технологічний супровід. Фахівці компанії також вивчають можливості вирощування фісташки в умовах південних регіонів України, перш за все Одеської та Херсонської областей.

“Американці ставали на коліна”: інтерв’ю з миколаївським фермером (ФОТО)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: