Під Києвом вирощують екологічно чисту курятину

У селі Лукаші, що знаходиться за 60 км від Києва, на руїнах колишньої радянської ферми створили сучасну компанію з еко-виробництвом і переробкою. На початках власники не думали про попит або заробіток — хотіли вирощувати екологічно чисту птицю. Для реалізації проекту, власникам довелося інвестувати в “Фермерский двір” понад $ 1 млн, пише “Агро-Центр”.

Спочатку відновили один цех із птахами, почали там вирощувати курчат, потім другий, а потім і третій, на якому вже почали вирощувати качок. Сьогодні на фермі живе близько 12 тис. курчат. Усі вони — на спеціальному раціоні. Без антибіотиків і прискорювачів росту.

Щоб виростити екологічно чисту курку, необхідно докладати величезних зусиль. Наприклад, не можна брати промислові корми. Потрібно за власною рецептурою замовляти їх у виробника.

“Ми самі виводимо речовини, які ми не хочемо бачити в наших птахах, — якісь прискорювачі, підсилювачі. І цей корм привозять із комбікормового заводу до нас”, — розповідає співвласник господарства “Фермерский двір” Валерій Власенко.

 

На таких кормах фермерські курчата ростуть значно довше, ніж їхні родичі, які виховуються в промислових умовах. На промисловій фермі птицю забивають на 35–40 день і відправляють у супермаркет. Але на цій фермі курка підростає ще кілька тижнів — у цьому її відмінність від промислової птиці.

“Птаха починають забивати на різних підприємствах на 36–38 день. Ми забиваємо на 60-й. А з вигулом буде десь до 75 днів”, — пояснює співвласник господарства “Фермерский двір” Віталій Дзюба.

Фермери реалізують продукцію в основному у великих мережах супермаркетів по всій Україні, а також у ресторанах. Знайти цю курку можна на полиці разом зі звичною нам продукцією, хоча коштує вона в півтора рази більше, ніж звичайна. Тому люди купують їх не так часто. Тим не менше, попит на еко-курку стабільно зростає. Щорічно це «Фермерский двір» реалізує майже 1 тис. т курятини.

На фото Валерій Власенко (ліворуч) і Віталій Дзюба, які з компаньйонами створили нову екологічну птахоферму

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: