Підприємці з Запоріжжя вирощують та продають суперфуд — спіруліну

На Запоріжжі вирощують популярний суперфуд — спіруліну. Спіруліна вважається найкориснішою водорістю. Займається суперфудом компанія “Фуд Факторі”, пише “Агро-Центр”.

До того як заснувати компанію з вирощування спіруліни Алім Кунах займався переробкою зернових та олійних культур. Наразі компанія планує розширювати свій асортимент та вирощувати іншу мікрозелень.

Унікальний еко-фермер поза цивілізацією. Фотоісторія з Франції

“Півтора року ми за допомогою вчених та спеціалістів вивчали спіруліну, її корисні властивості. Ми чудово розуміли, що цей продукт популярний за кордоном і сподівалися, що і українці захочуть спробувати. Вже у 2016 р. створили компанію “Фуд Факторі” та вже вирощували спіруліну під ТМ Spirulinka”,

— розповів Алім Кунах.

Технології з Франції під Києвом: історія успішної еко-ферми


Підприємець розповідає, що спіруліна росте дуже швидко і регулярно генерує операційний потік. Врожай можна збирати вже за місяць. У “Фуд Факторі” спіруліну вирощують в біореакторах, де підтримується спеціальне середовище для водоростей.

50-річна фермерка вражає своїм тілом (24 фото)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: