“Підвищує імунітет”: на Вінниччині фермер виготовляє незвичний козячий сир

На Вінниччині жоден молокозавод не виготовляє сир з козячого молока. Не дивно, що цей продукт у дефіциті. Саме тому фермер Дмитро Устиненко розпочав самостійно виготовляти такий продукт у своєму регіоні.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Коментар: Я об’їздив у Вінниці всі ринки. Козячого сиру дуже мало. Майже весь привозний. Одні доставляють з Чернівецької області, інші — із Західної України. Тільки двоє продавців сказали, що вони місцеві, роблять сир самі, а не перепродують. Але на продаж у них, як мовиться, на один зуб“, – повідомляє фермер.

Дмитро розповідає, що опрацював багато інформації про козівництво, користь для людини козячого молока і продуктів з нього. За його словами молоко від кози засвоюється на 95 відсотків, коров’яче — лише на 30.

Коментар: Козяче не викликає жодних алергічних реакцій, чого не скажеш про коров’яче. У Німеччині у дитячих садках дітям дають раз на тиждень козяче м’ясо. Частину продуктів дитячого харчування роблять на основі козячого молока. У Франції козячого сиру споживають не менше, ніж з коров’ячого молока“, — каже фермер.

Устиненко також зазначає, що вчені дослідили, що козячий сир схожий з антибіотиком. У ньому містяться корисні бактерії, що перешкоджають розвитку патогенних мікроорганізмів у кишківнику. Так досягається антибактеріальний ефект. Сир з козячого молока сприяє підвищенню імунітету, поліпшує травлення, прискорює обмін речовин в організмі, нормалізує артеріальний тиск. У ньому багато кальцію, а це робить міцнішою кісткову систему. І це ще не всі переваги такого продукту харчування.

Джерело: сайт Greenpost

Читайте також: “Окружність понад 2 метри”: у Сарнах виріс гарбуз-гігант (фото)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: