“Помітно здорожчає”: експерти розповіли, який продукт підніметься у вартості найближчим часом

В Україні очікується подорожчання сухого молока, оскільки сезон виробництва цього продукту вже закінчується, а попит на нього залишається на тому ж рівні. 

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Деталі: Експерти наголошують, що імпортери не поспішають збільшувати ціну на товар, поки вартість сухого молока на внутрішньому ринку поступово зростає. Вони додають, що дехто притримує товар на складі, розраховуючи на подальше зростання цін. 

На думку експертів, якщо найближчим часом трейдери не збільшать ціни на українське сухе молоко для далекого зарубіжжя, то українські продавці припинять підписувати з ними нові контракти та будуть шукати точки збуту в країнах СНД. 

Коментар: “Попри істотне скорочення пропозиції дешевого молока від населення, в першому півріччі в порівнянні з цим же періодом минулого року, молочні заводи змогли збільшити випуск сухого знежиреного молока на 17% до 21 тис. т”, – констатують аналітики. 

Виробництво сухого цільного молока через слабкий попит, перш за все зовнішній, скоротилося у два рази до 5,2 тис. т. 

Коментар: “У попередні місяці виробничі показники по сухому молоку ще були досить високими, а в липні випуск товару однозначно впав. Цей фактор теж позначається на збільшенні цін”, – підсумували фахівці.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Україна збільшила імпорт фруктів: топ напрямків

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: