Правила вибору насіння соняшника для посадки

З давніх-давен соняшник є найважливішою культурою, здатною гарантувати непоганий дохід фермера або забезпечити нормальні умови для виробництва супутніх товарів. Висока цінність продукту змушує підприємців правильно підходити до вибору місць посіву та оптимального підбору насіння, щоб унеможливити ймовірні проблеми.

Інтернет-магазин «Насіння expert» пропонує кілька десятків варіантів. Тепер купити насіння соняшника набагато простіше, адже на сайті є опис кожного набору насіння, характеристики та навіть фотографії того, що в результаті вийде. Додаткову допомогу у виборі та аналізі запропонують досвідчені менеджери з огляду на запити клієнта.

Фракції насіння

Визначення цього параметра залежить від ваги тисячі зерен. Максимальний показник у насіння із категорії екстра. Зростання у всіх фракцій однакове, але виробники не завжди вказують фракційний параметр. Особливі проблеми починаються при посіві дрібного насіння, тому що тут потрібно дотримуватися особливої ​​технології. За підсумками, соняшник поділяється на три категорії насіння:

  • стандарт;
  • економ;
  • екстра.

Остання фракція найважча і найдорожча. Визначення ціни фракції часто залежить від маркетингових ходів, ніж реального стану справ.

Олійність та стійкість до посухи

Показник олійності – найважливіший критерій якості підсумкової культури. Ідеальні характеристики досягаються за рахунок селекції чи інтенсивного вирощування з використанням великої кількості факторів. Важливо боротися з бур’янами, використовувати оптимальну кількість ефективного добрива, а також дотриматися технології.

Посуха є проблемою для соняшника, тому посухостійкість визначається як можливість рослини доставляти в свою кореневу систему вологу з глибини залягання. Завдяки розвитку кореневої системи вона самостійно почне харчуватися вологою, тим самим гарантуючи стійкість урожаю.

Селекції насіння

Виділяють кілька зон, для яких селекціонери готують насіння:

  • полісся;
  • степова зона;
  • лісостеп.

З точним визначенням оптимального набору насіння допоможуть фахівці компанії «Насіння expert». Вони підкажуть, який сорт та варіант насіннєвого матеріалу підібрати, враховуючи місце посадки, бюджет та бажаний урожай.

Насіння доставляється за адресою обраним транспортним перевізником. До покупки є будь-яка кількість продукції, але попередньо потрібно уточнити наявність. Крім насіння рекомендується придбати добрива, стимулятори та регулятори, десиканти та багато іншого, що допоможе у вирощуванні врожаю.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: