Прибуткова справа: фермер з Київщини почав виготовляти вино

На Київщині сільськогосподарський кооператив “Агробізнес”, вирощує виноград на площі 3 га. Господар сподівається, що його хобі зможе перерости в бізнес, пише “Агро-Центр”.

Всім відомий факт, що Київщина не входить до виноградного поясу, а тому Григорій Кулініченко перепробував близько 20 сортів білого винограду, 15 червоного, поки не зупинився на тих, які дозрівають в умовах цієї місцевості.

Зараз на площі в півтора гектара ростуть десертні сорти винограду, решта виноградника відведена під винні сорти. Червоні сорти переважно належать до західної селекції, білі – вітчизняні Інституту виноробства та виноградарства імені В.Таїрова.

Переселенця без руки і ноги після полону в бойовиків залишили ні з чим (деталі)

Григорій розповідає, що саме зараз проект з виробництва вина знаходиться на стадії завершення. У найближчому майбутньому сімейна винарня Кулініченків вироблятиме 4-5 сортів білого вина, 2-3 рожевого, і стільки ж червоного.

Не прибуткове зробите прибутковим: як в Болгарії підвищують цінність молочної ферми

За рахунок високої якості виробництва, збору та переробки винограду ми уникаємо великих доз обробки виноматеріалів консервуючими засобами. Збираємо, вибраковуємо вручну, тобто маємо суцільний хенд-майд те, що ціниться на Заході. Мені хочеться робити вино, гарне, яке подобається людям”,

— поділився господар.

Сексуальні фермери роздяглися для календаря (фото 18+)

Вже перші партії вина Кулініченка здобули відзнаку на Всеукраїнському дегустаційному конкурсі в Одесі.

За метеріалом  Інфоіндустрія

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: