Прибуткова справа: на Закарпатті чоловік виготовляє та продає традиційні закарпатські палинки
Палинка — традиційни напій для закарпатців. Тут полинку варять у багатьох селах і вона обов’язково є на всіх частуваннях, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “Mukachevo.net”.
Крістіан Біров – виробляє полинку з 2011 року, сьогодні він власник бренду “Birok”. У його асортименті 15о різновидів полинок та настоянок. Він пишається тим, що йому вдалося перетворити захоплення на справу життя.
“Мій прадід, дід і батько виробляли палинку для себе. І я, будучи ще шестирічною дитиною, їм допомагав, брав участь у цьому процесі. Коли вже став дорослим і почав експериментувати з різновидами палинки самостійно, зрозумів, що на українському ринку досить мало якісного алкогольного продукту. Пригощав друзів, а вони – своїх друзів. Так і поїхало, закрутилося! Комусь потрібно було пляшчину на весілля, комусь – на якісь урочисті події, тож об’єми збільшувалися щороку.”
Прибутковий бізнес: на півдні України фермер виготовляє унікальне горіхове молоко
Крістіан розповідає, що бренд “Birok” з’явився завдяки підтримці та допомозі родини. Над назвою думали усі разом, залучили до цього друзів, кожен пропонував свої варіанти. Зійшлися на тому, щоб поєднати прізвище та першу літеру імені. Так і вийшло “Birok”, що перекладається з угорської як “можу”, а на закарпатському діалекті означає «бирую».
“У нас велика родина. І ми завжди дотримувалися позиції: якщо ми разом, відстоюємо інтереси один одного, то стаємо незламною силою, яка допомагає рухатися до мети.”
Щоб дізнатися більше про мистецтво варити палинку, Крістіан спілкувався зі старожилами та намагався перейняти їхній досвід, відкрити для себе нові методи виробництва цього напою.
Сьогодні виробництво “Birok” знаходяться в селі Дерцен Мукачівського району. Наразі активно займаються отриманням ліцензії на свої напої, тому весь цех, та навіть обладнання, модернізовані відповідно до вимог ліцензування. Загалом у процесі виготовлення палинки бере участь до 10 робітників, які збирають, миють, чистять та подрібнюють фрукти. Безпосередньо перегоном займається сам Крістіан, він не довіряє цей етап нікому, адже тут потрібна неабияка скрупульозність.
Фермери світу об’єднаються задля збереження природи
“Для мене це мистецтво, а кожна пляшка палинки – як картина: зі своїми відтінками, барвами та враженнями. Я люблю доносити до людей це мистецтво, цю добру екологічну продукцію, тому часто влаштовую дегустації та навіть нічні екскурсії – в них є своя таємничість”,
— розповідає Крістіан Біров.
Загалом продукція Крістіана – це 150 різновидів палинки, настоянок на травах, витяжок із різних фруктів та спецій. Серед них близько 15 видів дистиляту подвійного перегону, який збагачується кремнієм та фільтрується – переважно молоком. Настоюються напої від трьох місяців до року, а вся продукція є лімітованою.
Прибуткова справа: колишній ІТ-шник готує найдорожче морозиво в Україні
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: