Прибуткова справа: переселенка з Донецька заснувала ферму та створює нові робочі місця

У селі Новомайорське переселенка з Донецька Людмила Речкіна заснувала ферму, де тримає 40 голів биків і іншу худобу. Дівчина стала фермером, коли їй довелося переїхати з непідконтрольної українській владі території в Новомайорське, пише “Агро-Центр”, з посиланням на ШоТам.

Спочатку ніхто не вірив, що Людмила впорається. Зараз дівчина – постачальник м’яса номер 1 в районі. Вона також працевлаштовує місцевих жителів і готується запустити мережу магазинів.

На Чернігівщині родина фермерів виготовляє 15 видів вершкового масла (фото)

У 2014 році Людмила з сім’єю покинула Донецьк і переїхала в Новомайорське.

“Як переїхали, відразу опитали місцевих, виявилося, є попит на яловичину!”,

— пригадує Людмила.

Навесні 2017 роки дівчина взяла участь у проекті “Українській Донецький куркуль”. Це був інструмент для досягнення мрії. Підприємниця вирішила представити свою ідею і поборотися за грантові гроші. З життєвим оптимізмом Людмила описала проект під назвою “Вирощування великої рогатої худоби”. У починаннях її підтримало керівництво міста. Спочатку не вистачало одного голосу журі, але згодом довгоочікуваний грант виявився в її в руках.

Молодь у селі: “дауншифтери” створили органічну ферму на Черкащині

Спочатку мало хто вірив в задум тендітної жінки. Але її проект переміг в конкурсі грантів, і зараз на її фермі 40 голів биків, а також свині і птиці.

Крім того, Людмила співпрацює з центром зайнятості та дає роботу місцевим жителям. Незабаром Людмила планує запустити мережу фірмових магазинів.

Вигідний бізнес: українські селяни заробляють на чорній ковбасі (відео)

Kateryna Kovalchuk

Журналіст ресурсу news.agro-center. Актуальні та не банальні новини про сільське господарство та фермерство :)

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: