Прибутковий бізнес: на півдні України фермер виготовляє унікальне горіхове молоко
Волоський горіх – дуже універсальний та корисний продукт. Його можна їсти просто так, або ж використовувати як добавку до багатьох страв. Горіхове молоко поки що новинка. Його виготовленням займається лише одне підприємство, розташоване на півдні України – кооператив “Горіх Причорномор’я”, пише “Агро-Центр”, з посиланням на “AgroNews”.
Основний секрет приготування горіхового молока – в стиглості самого горіха. Горіх молочно-воскової стиглості, з якого варять варення, їсти не можна. Однак варення проходить термообробку і такі горіхи споживати можна.
Однак для виготовлення молока використовують зовсім інший етап зрілості – коли горіх тільки-тільки дозрів, і з нього ще можна руками зняти шкірку. За технологією він замочується у воді, очищається. Такі плоди зберігають той самий унікальний смак молодого горіха. Ми його позиціонуємо, як волоський горіх “фреш”. До того ж така сировина використовується не тільки для молока. Ми його просто продаємо як окремий продукт.
— розповідає президент кооперативу Павло Тулба.
Фермер врятував від смерті єнота та приручив його (фото, відео)
Горіхове молоко — повністю безлактозний продукт. Для його приготування використовують лише горіхи та воду. Аби приготувати літр такого напою потрібно приблизно 300 грам очищених волоських горіхів.
За смаком воно практично ідентичне молодим горіхам. Однак наразі ми призупинили виробництво горіхового молока. Ми боремося за стабілізацію. Проблема в чому: якщо ми хочемо заявити про супер-корисний продукт, то в ідеалі його варто було б виготовляти без термообробки.
З технічної точки зору процес виготовлення подібного напою доволі складний. Потрібно мати дороге обладнання.
Подібне ніхто не робить навіть в Європі. Це робимо тільки ми і в Китаї.
На Івано-Франківщині родина фермерів розводить екзотичних птахів
В планах підприємтсва вихід на торгові мережі:
Подібне ніхто не робить навіть в Європі. Це робимо тільки ми і в Китаї. Воно буде досить доступним. До того ж це безлактозний продукт. Їжа, яка підходить людям в період посту, коли багато хто відмовляється від тваринного білка, для спортсменів, для тих, хто веде здоровий спосіб життя… Вельми цікавий смак у кави з горіховим молоком.
Павло сміло каже, що конкуренції не боїться, адже конкуренти будуть завжди.Головне, завжди робити щось інше, щось нове.
Поживне молоко та користь для природи: на Закарпатті фермер тримає стадо буйволів (фото)
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: