“Птахівники б’ють на сполох”: у Сан-Франциско створили синтетичний замінник яєць
Птахівники Європи, які старалися повністю задовольнити вимоги споживачів, побоюються, що їх потуги були марними: в натуральних яєць з’явився синтетичний замінник.
Детальніше про це розповідає Агроцентр.
Деталі: В інтернеті розміщено багато відеороликів, в яких веганські кухарі рекомендують використовувати для приготування омлету не звичайні курячі яйця, а замінник яйця, виготовлений стартапом JUST Inc із Сан-Франциско.
Американці, які вже встигли продегустувати синтетичну яєчню, залишилися задоволеними й не забули поділитися цим з іншими користувачами в коментарях. Вони стверджують, що аналог яйця ніяк не відрізняється за смаковими якостями від натурального продукту.
Крім цього, “синтетика” містить всі елементи курячого яйця, крім холестерину, що є додатковим плюсом продукту.
Стартап JUST Inc заснували в Каліфорнії Джош Балк і Джошуа Тетрік ще у 2011 році. У 2013 на ринку вже з’явилася порошкоподібна яєчна добавка Beyond Eggs, а потім настав час синтетичного Just Egg – замінника яєшні-бовтанки.
Зараз дослідники ведуть роботу над культивованим курячим м’ясом, отриманого з клітин пера курки, вирощених в лабораторії. Надалі це дасть людям змогу отримати їжу і при цьому обійтися без вбивства тварин.
Виконавчий директор JUST Inc Джошуа Тетрік називає місією компанії створення принципово нової системи харчування. На його думку, подібні дослідження в майбутньому витіснять звичайне птахівництво.
Джерело: сайт АгроСмарт
Читайте також: “Закінчиться солодке життя?”: світ може лишитися шоколаду через глобальне потепління
Повідомити про помилку
Текст, який буде надіслано нашим редакторам: