“Ранчо змій та павуко-кіз”: ТОП-5 незвичайних фермерських господарств світу

Фермерське господарство традиційно асоціюється з вирощуванням рослин, грибів, розведенням свійської птиці, кіз, корів чи овець. Нам важко уявити собі на фермі щось екзотичніше, ніж індик чи кінь. Але людська уява цим не обмежується.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

У цій добірці ми познайомимо вас з п’ятьма незвичайними фермами у світі.

Зміїне ранчо

Мабуть, одними з найяскравіших представників австралійської фауни є змії, не дивно, що зміїне ранчо слід шукати саме в Австралії. Усього на фермі представлено 15 видів змій, серед яких значну частину складають пітони. Розведення змій є досить прибутковим бізнесом, вироби зі зміїної шкіри користуються величезною популярністю у всьому світі, а зміїна отрута вже давно активно використовується в медицині, вартість її дуже висока.

 Слонова кава

Вже не для кого не секрет, що одним із найдорожчих видів кави є той, що видобувають з зерен, що проходять через кишечник маленьких хижих тварин. Але в Тайланді пішли далі, поєднавши кавові плантації та слонову ферму для тих же цілей. Природним обробленням зерен тепер займаються слони. Пропустивши майбутній напій через свій шлунок, вони покращують його якість та значно підвищують ціну.

Читайте також: Найдорожчий фрукт у світі: фермер вирощує манго, який коштує 7 500 грн за шт

Ферма павуко-кіз

Університет у штаті Юта займається розведенням кіз із геном павука-шовкопряда. Зовні генно модифіковані кози нічим не відрізняються від звичайних рогатих тварин, а ось у їхньому молоці міститься велика кількість шовку.

Перлинна ферма

На острові Пхукет у Таїланді займаються розведенням перлинних устриць. Щороку фермери вирощують до 100 000 мушель. Більше двох років мушлі проводять у теплій воді, перш ніж в них виросте готова перлина.

Ферма-ранчо жирафів

Є на планеті ферма, на якій займаються розведенням жирафів і шукати її слід у Флориді. Ферма є екологічно чистим та офіційно функціонуючим заповідником, тоді як зовні трохи нагадує класичний зоопарк. Крім жирафів на її території можна побачити й інших тварин, у тому числі антилоп та зебр, носорогів та кабанів. Одна з головних особливостей ферми полягає в тому, що там буквально щодня проводять екскурсії для відвідувачів.

Джерело

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: